Sluit
  • Boek hier uw kamer
Workshop.jpg

Geslaagde workshop Inspireren en Veranderen

Afgelopen week hebben we in samenwerking met Perflectie een inspirerende workshop gegeven met als thema Inspireren & Veranderen. Omdat we de groep deelnemers beperkt hadden tot ca. 25 personen was er voor iedereen volop mogelijkheid om te participeren.

Stefan op de Woerd van Perflectie ging in op de aspecten van gedragsverandering en met name op het stimuleren en bewaken van die verandering in de dagelijkse praktijk. Wat is het belang daarvan en welke mogelijkheden zijn daarvoor?In een interactief betoog werden alle facetten belicht en werd duidelijk dat de trainer of manager weliswaar invloed heeft, maar vaak te weinig middelen heeft om in de periode na de bijeenkomst grip te houden op de resultaten. Het online platform dat Perflectie heeft opgericht maakt dit juist wel mogelijk.

Ralph Klaare van De Schildkamp liet zien dat inspiratie en veranderen hand in hand samen kunnen gaan en dat een bijzondere omgeving zoals de Indoor Outdoor Experience juist bij ingewikkelde veranderingsprocessen het ijs kan breken en positieve denkprocessen op gang kan brengen. Klaare is zelf het toonbeeld van een ondernemer die voortdurend nieuwe ideeën genereert en zijn betoog oogstte dan ook veel enthousiasme.

Ten slotte gingen de deelnemers, voornamelijk trainers en managers, zelf aan de slag om in de praktijk te ervaren hoe bepaalde oefeningen veranderingsprocessen kunnen ondersteunen. Dat dit alles zeer leerzaam was, bleek wel uit de leuke reacties die we na afloop tijdens de afsluitende borrel ontvingen.