Sluit
  • Boek hier uw kamer
Etendrinken-header-laag.jpg

Dat smaakt naar meer

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Ook gastronomisch. In huis gerookte zalm, snoekbaars, lamsrack, fijne desserts van Betuwse vruchten. Het is zomaar een selectie van gerechten die u op onze kaart zou kunnen aantreffen. Eerlijk gezegd: we hebben lang gezocht naar een chef-kok voor wie de keuken geen plek is om te koken, maar om te creëren... en natuurlijk: u te verrassen.

Elke dag weer verzamelt onze chef-kok Gerard van den Bogert ingrediënten om zijn culinaire ideeën mee vorm te geven. Veelal uit de directe omgeving en waar mogelijk biologisch of in elk geval verantwoord. Vanuit die basis en zijn creativiteit laat Gerard smaken samenkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat u daarom in beide betekenissen van deze uitdrukking zult zeggen: 'Dat smaakt naar meer'.

restaurant.jpg

Lunchen

In ons à la carte restaurant kunt u vanaf 12.00 uur uw lunch gebruiken. Wij bieden u een lunchbuffet waarbij u een uitgebreide keuze heeft aan gerechten.

Dineren

U kunt vanaf 17.30 uur à la carte dineren in ons restaurant. Heeft u speciale dieet-eisen, vertel het aan uw gastvrouw en onze chef-kok houdt er rekening mee.

Borrelen

In ons Grand Café kunt u heerlijk op de stoelen of aan de bar uw dag overdenken onder het genot van een drankje en desgewenst een borrelhapje.

Speciale wensen

Heeft u een zakelijke bijeenkomst, een receptie of een familiefeest dan kunnen wij voor u speciale arrangementen samenstellen. Belt u ons even, dan nemen wij uw wensen met u door: 0345 - 638080.

voorgerecht.jpg
Eten-garnaal.jpg
Eten-zalm.jpg
bitterballen.jpg
Eten-kip.jpg
voorgerecht-2.jpg
Eten-toetje.jpg
pasta.jpg

Onze menukaart

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Dat willen we ook tot uiting laten komen in onze gerechten. Onze chef-kok Gerard van den Bogert kiest zijn ingrediënten daarom zorgvuldig voor u uit en heeft een voorkeur voor eerlijke en heerlijke producten uit de omgeving. Zijn streven is om u in alle opzichten te laten zeggen: ‘Dat smaakt naar meer.’ Heeft u vragen over onze gerechten of speciale wensen, vraag het gerust aan uw gastvrouw of gastheer. Hieronder vindt u alle actuele gerechten op onze kaart. Met een * gemarkeerd zijn vegetarische gerechten. Wij wensen u een heerlijk diner.

Stel uw eigen driegangenmenu samen voor 30 Euro. De gerechten zijn ook los te bestellen.

Voorgerechten

Gerookte makreel
Smakelijke, gerookte makreelvlokken met frisée sla, olijven, rode ui en avocadocrème
11

Spaanse mosselen
Heerlijke mosselen met chorizo en tomatensaus. Op Spaanse wijze bereid en vol van smaak
11

Gerookte zalm
Hartige flensjestaart van gerookte zalm, wasabimayonaise en rucola
11

Kip in tempura
Spinazie, bleekselderij, groene asperges en ketjapdressing met een Japanse variatie op kip met een knapperig korstje
11

Carpaccio Classico
Hét klassieke Italiaanse voorgerecht van malse rundercarpaccio met zongedroogde tomaat, pestomayonaise en Parmezaanse kaas
12

Geitenkaas bitterballen*
Luxe, krokante bitterballen met een romige geitenkaasvulling met witlof, groene appel en aceto balsamico
10

Zuppa di Pomodoro
Een huisgemaakte romige Italiaanse tomatensoep, bereid met Toscaanse Pomodori tomaten
7

Soep van de Chef
Laat u verrassen door de chef met een dagelijks wisselende soep
7

* = vegetarisch

Hoofdgerechten

Zeebaarsfilet
Puur en mild! Op de huid gebakken zeebaarsfilet (MSC-keurmerk) met risotto, lamsoren, gefrituurde kappertjes en antiboise dressing

22

Wilde zalmfilet
Een absolute aanrader! Een op de Green Egg gegrilde Red Sockeye zalmfilet (MSC-keurmerk) met kruidensaus, frites en verse groenten
21

Pork Belly
Een delicatesse. 48 uur lang gegaard buikspek met zoete aardappelpuree en gezonde, smakelijke romanesco

20

Schnitzel Duroc
Het meest duurzame en lekkerste stukje varkensvlees! Schnitzel van het Heyde Hoeve Duroc varken, met gebakken champignons, spekjes, frites en verse groenten
21

Gegrilde diamanthaas
Op de Green Egg gegrild prachtig stuk rundvlees met geroosterde groenten, roseval aardappelen en een Zuid-Amerikaanse kruidensalsa
22

Saté van Gildehoen
Een zeer smaakvolle saté van kippendijen (250 gram) met atjar, kroepoek,
geroosterde uitjes, frites en salade. Duurzaam, gezond en antibiotica vrij!

20

Clare Valley Burger
Geniet van het beste rundvlees dat Australië te bieden heeft! Deze hamburger (200 gr.) is een heuse smaakbeleving en wordt geserveerd met een brioche broodje, cheddar kaas, frites en salade
20

Spaghetti alla carbonara*
Spaghetti met rucola, roomsaus en Parmezaanse kaas. Een traditioneel en lekker pastagerecht uit de Italiaanse keuken
18

* = vegetarisch

Nagerechten

Passievruchtenmousse
Een fris dessert van yoghurt ijs en mango compote
7

Eton mess
Een mix van rabarber, aardbeien en meringue
7

Sinaasappel panna cotta
Een zoet dessert met Grand Marnier en vanillesaus
7

Dame blanche
Vanille-ijs, overgoten met warme chocoladesaus en slagroom
7

Crème brûlée
De klassieke crème brûlée met een gekarameliseerd laagje suiker
7

Coffee special
Smakelijke koffie met brownie, bonbon en likeur
8