Sluit
Etendrinken-header-laag.jpg

Dat smaakt naar meer

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Ook gastronomisch. In huis gerookte zalm, snoekbaars, lamsrack, fijne desserts van Betuwse vruchten. Het is zomaar een selectie van gerechten die u op onze kaart zou kunnen aantreffen. Eerlijk gezegd: we hebben lang gezocht naar een chef-kok voor wie de keuken geen plek is om te koken, maar om te creëren... en natuurlijk: u te verrassen.

Elke dag weer verzamelt onze chef-kok Gerard van den Bogert ingrediënten om zijn culinaire ideeën mee vorm te geven. Veelal uit de directe omgeving en waar mogelijk biologisch of in elk geval verantwoord. Vanuit die basis en zijn creativiteit laat Gerard smaken samenkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat u daarom in beide betekenissen van deze uitdrukking zult zeggen: 'Dat smaakt naar meer'.

 
Vanwege de coronamaatregelen dient u voor een tafeltje in ons restaurant wel even te reserveren. Gebruik hiervoor de rode button.
Wij verwijzen u ook naar ons protocol rondom corona: dat kunt u hier lezen
restaurant.jpg

Lunchen

In ons à la carte restaurant kunt u vanaf 12.00 uur uw lunch gebruiken. Regelmatig staan er nieuwe gerechten op onze kaart. Download hier onze actuele lunchkaart.

Dineren

U kunt tussen 17.00 uur en 21.00 uur à la carte dineren in ons restaurant. Hieronder ziet u de actuele kaart. U kunt deze ook hier downloaden.

Borrelen

In ons Grand Café kunt u heerlijk op de stoelen of aan de bar uw dag overdenken onder het genot van een drankje en desgewenst een borrelhapje.

Speciale wensen

Heeft u een zakelijke bijeenkomst, een receptie of een familiefeest dan kunnen wij voor u speciale arrangementen samenstellen. Belt u ons even, dan nemen wij uw wensen met u door: 0345 - 638080.

voorgerecht.jpg
Eten-garnaal.jpg
Eten-zalm.jpg
bitterballen.jpg
Eten-kip.jpg
voorgerecht-2.jpg
Eten-toetje.jpg
pasta.jpg

Onze menukaart

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Dat willen we ook tot uiting laten komen in onze gerechten. Onze chef-kok Gerard van den Bogert kiest zijn ingrediënten daarom zorgvuldig voor u uit en heeft een voorkeur voor eerlijke en heerlijke producten uit de omgeving. Zijn streven is om u in alle opzichten te laten zeggen: ‘Dat smaakt naar meer.’ Heeft u vragen over onze gerechten of speciale wensen, bijvoorbeeld omdat u gevoelig bent voor allergenen, vraag het gerust aan uw gastvrouw of gastheer. Hieronder vindt u alle actuele gerechten op onze kaart. U kunt deze ook downloaden.Met een * gemarkeerd zijn vegetarische gerechten. Wij wensen u een heerlijk diner.

Onze voorgerechten

Voorgerecht proeverijen

Broodplankje met ambachtelijk brood van bakkerij Bert van Voorden*
aioli| tapenade 
5,50

Aperitief plank voor 2 personen
2 soorten ham | fuet | manchego kaas | olijf |cornichons | canapé
17,50

Vis voorgerechten

Huisgemaakte gravad lax
tortilla | zeekraal | kerrie crème
12,50

Niçoise salade
tonijn | haricot verts | ei | rode uit | olijf
10,50

Gamba's
romige knoflook - kruidensaus
11

Vega voorgerechten

Tartaar van rode biet*
quinoa | geitenkaas | kruidenolie
10,50

Halloumi salade*
gegrilde halloumi| haricot verts | ei | rode uit | olijf
10,50

Huisgemaakt vegetarisch taartje*
frisse salade | truffel
11,50

Voorgerecht soepen

Soep van de dag
dagelijks wisselende soep
7

Tomaat - paprikasoep *
tomaat | paprika | kruiden
7

Vlees voorgerechten

Tataki van diamanthaas
oosterse bereiding | sesam | ponzu dressing | lente ui
11,50

Ibericoham
spicy chorizo bitterballen | truffelmayonaise | groene asperges
13

Javaanse kipvleugeltjes
gember-yoghurt dip
10,50

Onze hoofdgerechten

Vis hoofdgerechten

Zalm lasagne
spinazie | mozzarella | hollandaisesaus
18,50

Gegrilde sardines
risotto | piri - piri - tomatensalsa
19

Fish and chips
heekfilet | friet | salade | remouladesaus
18

Vega hoofdgerechten

Gegrilde soja saté*
pindasaus | nasi | cassave kroepoek | zoetzuur
16

Chef’s tofuburger*
Smokey tofu | brioche bun | relish | jalapeno peper |Old Amsterdam | gefrituurde uienringen
17,50

Tortellini*
ricotta | spinazie | tomatensaus | parmezaan
17

Vlees hoofdgerechten

Housesteak
aardappeltaart | seizoensgroente | chimichurri of aioli
21,50

Saté van kippendijen
pindasaus | nasi | rode curry kroepoek | zoetzuur
18

Chef's burger
angus burger | jalepeño peper | relish |Old Amsterdam | bacon | gefrituurde uienringen
18,50
 

Lekker voor erbij...

Ambachtelijke friet 
Zoete aardappelfriet
Nasi
Seizoensgroente
Salade
3,50 per keuze
 

Nagerechten

Chocolade lavacake
frambozen sorbet
8

Bitterkoekjes parfait
gekaramelliseerde noten| amaretto | karamel
7

Crema catalana
vanille ijs
7

IJsproeverij
3 soorten ijs van ijsboerderij 'De oude schuur' 
7

Kaasplateau
Hollandse paddenstoelenkaas | boer'n trots | Roche Baron | Reypenaer|
kletzenbrood
9,50