Sluit
  • Boek hier uw kamer
Etendrinken-header-laag.jpg

Dat smaakt naar meer

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Ook gastronomisch. In huis gerookte zalm, snoekbaars, lamsrack, fijne desserts van Betuwse vruchten. Het is zomaar een selectie van gerechten die u op onze kaart zou kunnen aantreffen. Eerlijk gezegd: we hebben lang gezocht naar een chef-kok voor wie de keuken geen plek is om te koken, maar om te creëren... en natuurlijk: u te verrassen.

Elke dag weer verzamelt onze chef-kok Gerard van den Bogert ingrediënten om zijn culinaire ideeën mee vorm te geven. Veelal uit de directe omgeving en waar mogelijk biologisch of in elk geval verantwoord. Vanuit die basis en zijn creativiteit laat Gerard smaken samenkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat u daarom in beide betekenissen van deze uitdrukking zult zeggen: 'Dat smaakt naar meer'.

restaurant.jpg

Lunchen

In ons à la carte restaurant kunt u vanaf 12.00 uur uw lunch gebruiken. Wij bieden u een lunchbuffet waarbij u een uitgebreide keuze heeft aan gerechten.

Dineren

U kunt vanaf 17.30 uur à la carte dineren in ons restaurant. Heeft u speciale dieet-eisen, vertel het aan uw gastvrouw en onze chef-kok houdt er rekening mee.

Borrelen

In ons Grand Café kunt u heerlijk op de stoelen of aan de bar uw dag overdenken onder het genot van een drankje en desgewenst een borrelhapje.

Speciale wensen

Heeft u een zakelijke bijeenkomst, een receptie of een familiefeest dan kunnen wij voor u speciale arrangementen samenstellen. Belt u ons even, dan nemen wij uw wensen met u door: 0345 - 638080.

voorgerecht.jpg
Eten-garnaal.jpg
Eten-zalm.jpg
bitterballen.jpg
Eten-kip.jpg
voorgerecht-2.jpg
Eten-toetje.jpg
pasta.jpg

Onze menukaart

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Dat willen we ook tot uiting laten komen in onze gerechten. Onze chef-kok Gerard van den Bogert kiest zijn ingrediënten daarom zorgvuldig voor u uit en heeft een voorkeur voor eerlijke en heerlijke producten uit de omgeving. Zijn streven is om u in alle opzichten te laten zeggen: ‘Dat smaakt naar meer.’ Heeft u vragen over onze gerechten of speciale wensen, vraag het gerust aan uw gastvrouw of gastheer. Hieronder vindt u alle actuele gerechten op onze kaart. Met een * gemarkeerd zijn vegetarische gerechten. Wij wensen u een heerlijk diner.

Voorgerechten

Hertenham
Smakelijke gerookte hertenham met vijgen, frisée sla, rucola en frambozendressing
12

Garnalenkroketjes
Heerlijke kroketjes van Hollandse garnalen, met gefrituurde rode ui, peterselie en een mosterdmayonaise
11

Sashimi van zalm
Rauwe zalm met wakame, sushirijst en een crème van wasabi
12

Buffalo wings
Huisgemaakte chicken wings. Op Amerikaanse wijze bereid, met noedelsalade en een pikante saus
11

Carpaccio
Hét klassieke Italiaanse voorgerecht van malse rundercarpaccio met veldsla, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas
12

Geitenkaas en peer*
Geitenkaas en peer uit de oven, met walnoot, rucola en honing
10

Paddenstoelensoep*
Een huisgemaakte romige paddenstoelensoep, bereid met verschillende soorten paddenstoelen
7

Soep van de Chef
Laat u verrassen door de chef met een dagelijks wisselende soep
7

* = vegetarisch

Hoofdgerechten

Kabeljauw met oesterzwam
Gebakken kabeljauw met oesterzwam, een stampotje van

rucola en een mosterdsaus
22

Gamba’s
Een absolute aanrader! Een op de Green Egg gegrilde gambaspies met knoflookkruiden, yoghurt, frites en verse groenten

22

Stoofpot van de chef

Laat u verrassen met een wekelijks wisselende, overheerlijke stoofpot

20

Schnitzel Duroc
Het meest duurzame en lekkerste stukje varkensvlees! Schnitzel van het Heyde Hoeve Duroc varken, met huisgemaakte stroganoffsaus, frites en verse groenten

21

Gegrilde hertenbiefstuk
Op de Green Egg gegrild prachtig stuk hert met gebakken paddenstoelen, knolselderijpuree en truffeljus
24

Ribvlees van het Iberico varken

Zeer smaakvol ribvlees van het Spaanse Iberico varken. Bereid op de Green Egg en zonder bot geserveerd met geroosterde groenten en frites

22

Black Angus Burger

Geniet van het beste rundvlees dat Ierland te bieden heeft! Deze hamburger (200 gr.) is een heuse smaakbeleving en wordt geserveerd met een gekaramelliseerde rode ui, frites en salade

20

Paddenstoelenrisotto*
Risotto met paddenstoelen, Parmezaanse kaas en rucola

18

* = vegetarisch

Nagerechten

Bosvruchtenbavarois
Een fris dessert van yoghurtijs en rood fruit compote
7


Chocolade verwennerij

Mousse, brownie, ijs
7

Betuws appelbolletje

Warm appelbolletje uit de oven met vanille-ijs (15 minuten)

7

Kersen
Vanille-ijs, overgoten met warme kersen en slagroom
7

Crème brûlée
De klassieke crème brûlée met een gekarameliseerd laagje suiker
7

Coffee special
Smakelijke koffie met appel tartelette, bonbon en likeur
8