Sluit
Etendrinken-header-laag.jpg

Dat smaakt naar meer

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Ook gastronomisch. In huis gerookte zalm, snoekbaars, lamsrack, fijne desserts van Betuwse vruchten. Het is zomaar een selectie van gerechten die u op onze kaart zou kunnen aantreffen. Eerlijk gezegd: we hebben lang gezocht naar een chef-kok voor wie de keuken geen plek is om te koken, maar om te creëren... en natuurlijk: u te verrassen.

Elke dag weer verzamelt onze chef-kok Gerard van den Bogert ingrediënten om zijn culinaire ideeën mee vorm te geven. Veelal uit de directe omgeving en waar mogelijk biologisch of in elk geval verantwoord. Vanuit die basis en zijn creativiteit laat Gerard smaken samenkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat u daarom in beide betekenissen van deze uitdrukking zult zeggen: 'Dat smaakt naar meer'.

restaurant.jpg

Lunchen

In ons à la carte restaurant kunt u vanaf 12.00 uur uw lunch gebruiken. Wij bieden u een lunchbuffet waarbij u een uitgebreide keuze heeft aan gerechten.

Dineren

U kunt vanaf 17.30 uur à la carte dineren in ons restaurant. Heeft u speciale dieet-eisen, vertel het aan uw gastvrouw en onze chef-kok houdt er rekening mee.

Borrelen

In ons Grand Café kunt u heerlijk op de stoelen of aan de bar uw dag overdenken onder het genot van een drankje en desgewenst een borrelhapje.

Speciale wensen

Heeft u een zakelijke bijeenkomst, een receptie of een familiefeest dan kunnen wij voor u speciale arrangementen samenstellen. Belt u ons even, dan nemen wij uw wensen met u door: 0345 - 638080.

voorgerecht.jpg
Eten-garnaal.jpg
Eten-zalm.jpg
bitterballen.jpg
Eten-kip.jpg
voorgerecht-2.jpg
Eten-toetje.jpg
pasta.jpg

Onze menukaart

Bij De Schildkamp willen wij altijd een verwachting +1 creëren. Dat willen we ook tot uiting laten komen in onze gerechten. Onze chef-kok Gerard van den Bogert kiest zijn ingrediënten daarom zorgvuldig voor u uit en heeft een voorkeur voor eerlijke en heerlijke producten uit de omgeving. Zijn streven is om u in alle opzichten te laten zeggen: ‘Dat smaakt naar meer.’ Heeft u vragen over onze gerechten of speciale wensen, vraag het gerust aan uw gastvrouw of gastheer. Hieronder vindt u alle actuele gerechten op onze kaart. Met een * gemarkeerd zijn vegetarische gerechten. Wij wensen u een heerlijk diner.

Voorgerechten

Beef Tataki
Kort gebakken runderlende met blauwschimmelkaas, een gelei van bieten en een ketjapdressing
12

Zalmtartaar
Een smakelijke tartaar van gerookte zalm, gefrituurde kappertjes en een crème van citroen en limoen
11

Portobello geitenkaas*
Heerlijk pasteitje, gevuld met julienne gesneden portobello, geitenkaas en rucola
11

Serranoham
Dun gesneden Spaanse ham met gegrilde focaccia en een salade van tomaten en groene asperges
12

Carpaccio
Hét klassieke Italiaanse voorgerecht van malse rundercarpaccio met frisée sla, mosterdmayonaise en oude kaas
12

Gamba’s
Roerbak van gamba’s, met taugé, Spaanse peper, paksoi en kruidenboter
11

Knoflooksoep met oude kaas*
Een huisgemaakte romige knoflooksoep met oude kaas
7

Soep van de Chef
Laat u verrassen door de chef met een dagelijks wisselende soep
7

* = vegetarisch

Hoofdgerechten

Visstoofpotje
Een stoofpotje van kabeljauw, zalm en gamba’s in licht pikante saus, met gewokte spinazie en puree
22

Gegrilde kalfsribeye
Een absolute aanrader! Een op de Green Egg gegrilde kalfsribeye met bimi, Charlotte aardappelen en knoflooksaus

23

Gemarineerde kippendijen

Zeer smaakvolle kippendijen, gemarineerd in Ras El Hanout, met een kerrie-gembersaus, rijst en rucola
21


Mixed Grill

Op de Green Egg gegrilde prachtige diamanthaas, een mini Black Angus burger en ribvlees van het Iberico varken, geserveerd met witte koolsalade en huisgemaakte rösti
24

 

Tortellone*
Met Parmezaanse kaas gevulde pasta met tomatensaus en rucola
18

Schelvis
Gebakken schelvis met een roerbak van paprika, champignons, uien en gamba’s, afgeblust met kruidenboter en geserveerd met sla en frites
22

Black Angus Burger
Geniet van het beste rundvlees dat Ierland te bieden heeft! Deze hamburger (200 gr.) is een heuse smaakbeleving en wordt geserveerd met truffelmayonaise, cheddar, bacon, rode ui en frites
21

Chili sin carne*
Chili zonder vlees, geserveerd met rijst, guacamole en tortillachips
18


* = vegetarisch

 

Nagerechten

Ananasbavarois
Een frisse bavarois met gekarameliseerde ananas
7

Coupe citroen
Citroenijs met vanilleschuim en stroopwafelkruim

7

Luikse wafel
Warm geserveerde wafel met kersencompote, vanille-ijs en slagroom

7

Spekkoek
Indische cake met kaneelijs, karamelsaus en slagroom

7

Banaan met chocolade
Banaan, overgoten met warme chocoladesaus en kokosijs
7

Crème brûlée
De klassieke crème brûlée met een gekarameliseerd laagje suiker
7

Coffee special
Koffie naar keuze met ijsbolletje, bonbon en likeur
8