Sluit
c5.jpg

Klassieke wagens bij De Schildkamp

De Schildkamp is door zijn faciliteiten en de mooie ligging erg gewild bij autoliefhebbers. Bovendien hebben we bijna om de hoek het leuke Minidome met duizenden bijzondere miniatuurauto's. Afgelopen week mochten we weer twee automobielclubs begroeten: Fiat 500 club Nederland en Patan. De vereniging Patan bestaat uit leden die een achterwiel aangedreven Citro├źn rijden uit de bouwjaren 1919 tot en met 1939. Grote, vooroorlogse exemplaren dus, met geweldige motoren. Zij hadden op 6, 7 en 8 april hun openingsweekend bij De Schildkamp met de jaarlijkse ledenvergadering, een rally langs de Linge en natuurlijk gezellig eten, bowlen, drinken en overnachten.

De originele oude Fiat 500 is natuurlijk ook een iconisch model. Een symbool van 'la dolce vita' uit de late jaren '50. De leden bezochten ons op 8 april eerst voor hun jaarlijkse ledenvergadering. Na de lunch volgde een toertocht, die eindigde bij het Minidome.

Al met al weer een fantastisch weekend met al deze bijzondere voertuigen en leuke mensen. Het is geweldig dat steeds meer autoclubs De Schildkamp kiezen als uitvalsbasis voor hun tochten. En de bijeenkomsten leverden weer tal van leuke foto's op van al die klassieke wagens.